Milyen előnyei vannak az iskolai weboldalaknak?

Milyen előnyei vannak az iskolai weboldalaknak?Az internet elterjedésének köszönhetően egyre több iskola dönt úgy, hogy saját honlapot készíttet. Ezek a honlapok számos előnnyel rendelkeznek mind az iskola, mind a szülők számára. Ezeket az előnyöket fogjuk bejegyzésünkben megvizsgálni.

Gyorsabb információáramlás

Az iskolai hirdetményekről, rendezvényekről, tudnivalókról gyakran nagyon hosszú ideig tart minden szülőt tájékoztatni egy weboldal nélkül. Csak személyesen, levelek, papírok segítségével lehet elérni a szülőket, ami sokkal lassabb, mint a honlapon történő néhány kattintás, vagy a csoportos e-mail küldés.

Természetesen nem fog mindenkihez eljutni az információ az interneten keresztül, különösen az olyan kisebb iskolás esetében, mint a http://www.hoboliskola.hu/, de jelentősen gyorsít a szülők elérésén.

Az információk archiválása

Az iskolai honlapokon lehetőség van megtartani, megtekinteni azokat az információkat is, melyek korábban kerültek feltöltésre, így nem kell otthon minden hirdetményt, papírt megtartani, hanem elég felmenni a honlapra, és minden ott van, legtöbbször könnyen visszakereshető, visszanézhető formában.

Az elérhetőségek feltüntetése

Gyakori probléma a szülők körében, hogy nem tudják, milyen módokon, milyen időpontokban tudják elérni az iskola vezetését, a tanárokat. Az iskolai weboldal ebben is segít, ugyanis fel lehet tüntetni az ügyfélszolgálat elérhetőségeit, a tanárok telefonszámát, e-mail címét is.