Lézeres szemműtét választási lehetőségek

Lézeres szemműtét választási lehetőségekA lézerkezeléses technológiák folyamatos fejlődésének köszönhetően ma már Magyarországon több, különböző lézeres szemműtét típusok között választhatsz, tudhatjuk meg a http://www.lezeres-szemmutet-ar.hu/ weboldalról. Ezeket a lehetséges lézerkezelés típusokat fogjuk cikkünkben bemutatni.

PRK kezelés

A PRK kezelés a legegyszerűbb lézeres szemműtét, nem egyénre szabott, és a szem felszínén kezeli a látásproblémát. Korszerű gépekkel (pl. negyedik generációs lézerrel) végzik a műtétet ma már, azonban az alkalmazott technológia miatt a PRK elmarad a modern megoldások mögött. Ennek megfelelően a PRK szemműtétek ára alacsonyabb, mint a modern megoldásokat kínáló lézerkezelések árai, azonban az alacsonyabb ár mellé kb. 15-20 éves technológiát kapsz.

Egyénre szabott PRK kezelés

Az egyénre szabott lézerkezelések lényege, hogy figyelembe veszi a beteg fénytörési hibáinak egyéni tulajdonságait is. Elvégzéséhez a minimum negyedik generációs lézer mellett szükség van egy ún. aberrométerre is, amely feltérképezi a szem felszínét, belsejét, ami alapján aztán a szemész szakorvos elkészíti a kezelési tervet.

LASIK lézerkezelés

A LASIK műtétnél az orvos egy rezgő szikével elvégez egy oldal irányú metszést a szem felszínén, a keletkezett lebenyt félrehajtja. A LASIK hátrányát pont ez a mechanikus lebeny felhajtás adja, hiszen emiatt a hagyományos LASIK műtét során számos komoly szövődmény léphet fel. A LASIK során előforduló szövődmények százalékos előfordulása 1% alá esik, azonban ez is soknak tekinthető, ha figyelembe vesszük, hogy csak két szemünk van, amiket mindenképpen óvni kell.

FEMTO lézeres szemműtét

A lebeny felhajtása nem mechanikusan, hanem lézerrel történik, melynek következtében a LASIK hátrányi kiküszöbölhetők, így a FEMTO a LASIK eljárás előnyeit tudja, de a LASIK szövődményeinek előfordulása nélkül.