A multifunkciós nyomtatók előnyei

Legtöbben ma még azokat a nyomtatókat keresik, amelyek nyomtatásra, esetles szkennelésre vannak kitalálva, azonban egyre többen vásárolnak multifunkciós nyomtatókat, azok előnyei miatt. Lássuk, melyek ezek.

Kényelem

Egyre több embernek van szüksége nyomtatás mellett szkennelésre, fénymásolásra, wi-fi csatlakozásra, faxra stb. Ha több ilyen funkcióra is szükséged van, akkor jó megoldás egy olyan eszközt vásárolni, ami egyben tudja ezeket, ugyanis sokkal könnyebben fogod tudni feladataidat végezni.

A kényelemhez hozzátartozik, hogy ilyenkor egy géphez kell csak tonert vásárolni, nem kell külön eszközöket karbantartani stb.

Spórolás

Nem csak a toneren lehet spórolni ilyenkor, hanem magán az eszközön, eszközökön is. Általában a multifunkciós nyomtatót olcsóbbak, mint ha külön kellene megvásárolni az egyes eszközöket, ráadásul nem csak a megvásárláskor tudunk kevesebbet költeni, hanem a működés során is. A multifunkciós eszközök sem vesznek fel nagyságrendekkel több áramot, mint az egyszerű nyomtatók, viszont, ha külön vásárolnánk meg az eszközöket, akkor mindegyik gépet külön kellene árammal is ellátni, ami magasabb fogyasztást eredményezne.

Kisebb helyet foglal

Ha 4-5 eszközt kell elhelyezni otthonunkban, irodánkban, akkor az elég sok helyet el tud foglalni. Egy multifunkcionális nyomtató azonban elfér egy asztalon, vagy nagyobb készülék esetén az iroda sarkában is, így a rendelkezésre álló helyet hasznosabban lehet kitölteni.