A kreatív hobbik hatása az emberekre

A kreatív hobbik hatása az emberekreA munkavégzés sok időt és energiát kivesz az emberekből. A feltöltődéshez, kikapcsolódáshoz szükség van olyan tevékenységekre, melyek jó hatással vannak ránk. Ezek általában a hobbik szoktak lenni. A hobbik közül is kiemelkednek a kreatív hobbik, köszönhetőn számos előnyüknek, jó hatásuknak. Ezeket fogjuk bejegyzésünkben bemutatni.

Sokan hallottak már a Google ún. 20%-os szabályáról, melynek lényege, hogy a munkavállalók munkaidejük 20%-át kreatív, szórakoztató dologgal tölthették, aminek hatására a maradék 80% kreatívabb, produktívabb volt. Ugyanezen az elven hasznosak a kreatív hobbik is. Akik kreatívan, kikapcsolódással töltik szabadidejüket, munkaidejükben is jobban fogják érezni magukat, jobb teljesítményt fognak tudni nyújtani.

További előnye az ilyen hobbiknak, hogy nem csak kikapcsolódásra, hanem pénzszerzési lehetőségként is kiváló lehetőséget nyújtanak. Ha ékszerkészítéssel, ajándékkészítéssel foglalkozol szabadidődben, akkor az elkészített termékeket el is lehet adni. Mivel az alapanyagok általában olcsók, és akár az internetről, pl. a http://www.kreativkellekekwebaruhaz.hu/ webshopból beszerezhetők, így a minőségi, egyedi darabokat relatívan nagy haszonnal el lehet tudni adni.

A hobbik alatt új dolgokat is lehet tanulni, nem muszáj olyan tevékenységgel tölteni az időnket, amiben otthonosan mozgunk, hanem megtanulhatunk új dolgokat is. A folyamatos fejlődés, tanulás is jó hatással van a mindennapokra.