A koronavírus után: válasszuk az apartmanokat

A koronavírus után: válasszuk az apartmanokatA koronavírus az egész világon átalakítja a turizmust, jelenleg szinte teljesen le is állt ez az ágazat, és a koronavírus után is új szabályokra, szokásokra kell számítanunk, ha nyaralni, utazni szeretnénk majd. Az egyik eldöntendő kérdés az lesz, hogy melyik a jobb, biztonságosabb választás, az apartman vagy egy hotelszoba.

A jobb választás valószínűleg az apartman lesz, annak sajátosságai miatt. Először is egy apartmanban egyszerre csak egy család tartózkodik, akik mi vagyunk. Ezzel szemben egy hotelben csak egy szobát bérelünk, rengeteg másik emberrel leszünk körülvéve. A hotel emellett azt is jelenti gyakran, hogy az étkezést vagy különböző tevékenységeket a szálloda többi lakójával együtt kell megoldanunk, elvégeznünk, ami jelentősen növelni tudja a kockázatokat.

Az apartmanokban emellett szinte minden megoldható helyben. Lehetőség van főzni, általában udvar tartozik hozzájuk, és akár mosni is lehet helyben. Ezek mind olyan dolgok, melyekkel a hotelek nem rendelkeznek.

Ha biztosra akarunk menni, akkor érkezéskor fertőtleníteni, takarítani kell, akár apartmant, akár hotelt választunk. Elvileg mindegyiket kitakarított állapotban vehetjük át, de a koronavírus helyzet súlyossága miatt érdemes saját magunk elvégezni a takarítási teendőket.

Az apartmanok emellett sokkal nagyobb teret is jelentenek, nem kell egy kis szobában bezárva tölteni a nyaralást.