Egyre több szükség van teherfelvonókra

Egyre több szükség van teherfelvonókraEgyszerű, személyszállításra alkalmas liftekkel valószínűleg már mindenki találkozott, kórházakban, szállodákban, lakóépületekben is előszeretettel alkalmazzák őket a közlekedés megkönnyítésére. Nem csak személyi felvonókat lehet azonban készíteni, hanem számos olyan helyzet is előfordul, amikor teherliftre van szükség.

A teherfelvonók feladata, hogy a személyfelvonóknál sokkal nagyobb teherbírással rendelkezzenek, ugyanis a cél elsősorban nem az emberek szállítása lesz, hanem az, hogy a nehéz dolgokat is szállítani lehessen velük.

A teherliftek kabin mérete is jóval nagyobb egy átlagos személyfelvonó méreténél, és külön kell ügyelni arra is, hogy esetleges túlterheltség esetén se legyenek problémák. Mivel a teherliftekbe sokkal egyszerűbb nagyon nagy súlyokat tenni, amiket lemérni nem tudunk előre, így a túlterheltség esélye is elég magas. Szerencsére a mai modern liftek már olyan rendszerrel vannak felszerelve, ami túlterheltség esetén jelez, és nem engedi elindulni a liftet.

Teherfelvonókra olyan helyeken van szükség tehát, ahol ahol nagyobb súlyokat kell szállítani. Ilyen lehet pl. egy kórház is, a legtöbb kórház a személyfelvonók mellett rendelkezik teherfelvonóval is. A kórházak mellett különböző irodaházat, gyárak, raktárak esetén is gyakran megéri egy teherfelvonót elkészíttetni, ugyanis sokkal egyszerűbb lesz így a nehéz eszközök szállítása.