A gyakori műszerfal visszajelző lámpák jelentése

A gyakori műszerfal visszajelző lámpák jelentéseAmíg korábban gyakran meghibásodás esetén nyomozni kellett, hogy mi lehet a probléma, addig manapság már a modern autókban rengeteg meghibásodásra van műszerfal visszajelző lámpa. Bemutatjuk a leggyakrabban fellépő problémákat, és azt, hogy mikor melyik visszajelző lámpa villan ki.

A leggyakrabban a piros felkiáltójellel találkozhatunk, ez jelzi ugyanis, ha behúzva maradt a kézifék. Szerencsére ilyen esetben nincs nagy probléma, ugyanis csak a kéziféket kell kiengedni. Akkor van probléma, ha úgy villan ki, hogy nincs behúzva a kézifék, akkor érdemes lassítani és szerelőt, hozzáértőt keresni.

A következő probléma a motorhiba visszajelzője, amely sárgán világít. A motorhiba visszajelző sajátossága, hogy rengeteg különböző problémát jelezhet, a legkisebbtől a legnagyobbig. Mindenképpen szakembert keressünk fel ilyen esetben, akinek van eszköze a pontos hibakód kiolvasásához.

A légzsák probléma figyelmeztetője pirosan ég, és egy ülésben ülő alakot ábrázol. A légzsák hiba több szempontból is problémás lehet. Először is előfordulhat, hogy baleset esetén nem nyit ki a légzsák, és az is, hogy baleset nélkül is kiold. Gyakran azonban csak annyi a probléma, hogy az ülés alatti kábel mozdult el. Ha kigyullad a visszajelző, egy szakember mindenképpen nézzen rá, mielőtt megállapítjuk, hogy csak kábel problémáról van szó.