Ablaktisztítási tippek

Ablaktisztítási tippekAz ablakok tisztítása sokak számára nem tartozik a népszerű házimunkák, otthoni teendők közé. Ennek ellenére szükség van rendszeres ablaktisztításra. Lássuk, hogy hogyan tudjuk az ablakokat a legjobban megtisztítani.

Először is nagyon fontos, hogy mindig ablaktisztítót használjunk, ne próbáljunk meg egyéb tisztítószereket használni, mert csíkot hagyhatnak, vagy nem távolítják el teljesen a szennyeződéseket, és kezdhetjük az egészet elölről.

A gyakoriságot tekintve legalább évente kétszer meg kell tisztítani az ablakokat. Gyakrabban természetesen lehet, különösen akkor, ha az ablakok porosak, koszosak.

Az ablak tisztításának első lépése, különösen akkor, ha nagyon sok koszt kell eltávolítanunk, az üveg áttörlése meleg vizes ruhával. Ezzel el tudjuk távolítani a kosz nagy részét. Ezt követően használhatjuk az ablaktisztítót, amit az ablakra érdemes fújni, lehetőleg egyenletesen, majd pedig egy törlőkendővel le tudjuk törölni az ablaktisztítót, ami lehozza a szennyeződéseket is. Ha megvagyunk, akkor ez tiszta ruhával tudjuk az ablakot tisztára, foltmentesre törölni.

Ha már nekiálltunk az ablaktisztításnak, akkor érdemes egyben a párkányt és a keretet is megtisztítani. Műanyag keret vizes, mosószeres ruhával tisztítható, fa keret pedig száraz ruhával törölhető tisztára.