Mi tartozik a bőrgyógyászat körébe?

Mi tartozik a bőrgyógyászat körébe?Életünk során valószínűleg az emberek túlnyomó többsége megfordul bőrgyógyászati kezelésen. A bőrgyógyászat az orvostudomány rész, a bőr megbetegedéseivel, gyógykezeléseivel foglalkozik. A bőrön jelentkező problémákat okozhatja valamilyen allergia, fertőzés is, valamint lehet, hogy valamilyen belső probléma tüneteként jelentkeznek problémák a bőrön. Bármilyen problémát tapasztalunk, érdemes minél előbb szakorvoshoz, bőrgyógyászhoz fordulni, a minél gyorsabb kezelés érdekében.

Anyajegyszűrés

A bőrgyógyászok véleményezik, hogy mely anyajegyeket érdemes, lehetséges eltávolítani. Az eltávolításnak több oka is lehet, ilyen pl. az esztétikailag rossz helyen található anyajegy, de az egészség szempontjából is szükség lehet anyajegy eltávolításra. Az eltávolítás szakszerű sebészeti eljárás keretében történik.

Ekcéma

Az ekcémák általában hosszabb ideig tartó, gyakran visszatérő, a bőr gyulladásával járó megbetegedések. A tüneteket tekintve az első lépés, hogy a bőr kipirosodik, amit viszketés követ. Ilyenkor gyakran apró kis hólyagok alakulnak ki, melyeket, ha vakarunk, sebesednek. Oka lehet valamilyen környezeti hatás, de olyan típusú ekcémák is léteznek, melyek egyedi hajlam, fogékonyság miatt alakulnak ki, jelennek meg.

A bőrgyógyászok segítenek megállapítani a probléma kialakulásának okát, és egyéni kezelési eljárásokat javasolnak a páciensek számára.

Akne

Az akne egy rendkívül gyakori bőrprobléma, kialakulásának oka, hogy a bőrben eltömődnek a pórusok, és pattanások jelennek meg. Nem számít súlyos megbetegedésnek, azonban a bőr hegesedését is eredményezheti.