Kerékpár vásárlás tippek, tudnivalók

Kerékpár vásárlás tippek, tudnivalókEgy kerékpár vásárlása már nem olyan egyszerű, mint régen, köszönhetően a rengeteg kereskedőnek és a választási lehetőségeknek. Mielőtt biciklit vásárolnánk, érdemes tehát végiggondolni néhány dolgot.

Először is gondoljuk végig, hogy mire szeretnénk használni a kerékpárt. Erre szükségünk lesz a kerékpár típusának kiválasztásához.

Az általános típus általában a mountain bike. A mountain bike se nem szélvész gyors, se nem a hegyoldalra van tervezve, de mindenhol megállja a helyét. Az átlagosnál kisebb kerekekkel rendelkezik, így felfelé tekerésben könnyebb dolgunk lesz vele.

Országúti biciklizésre országúti kerékpárt válasszunk. Sima, jó állapotú aszfalt útra van tervezve, vékony kerekekkel rendelkezik és nagyon könnyű az egész kerékpár. Városi közlekedésre nem a legjobb, különösen, ha az utak nem a legjobbak.

Városi közlekedésre a városi kerékpár lehet jó választás, de csak akkor, ha hosszabb távon biztosan nem szeretnénk használni majd a biciklit.

A típus kiválasztása csak az első lépés, a részletek csak ezután következnek. A kereket az útviszonyoknak megfelelően válasszuk ki, új bicikli esetén a gyári gumik viszonylag hamar elkopnak majd, a következő garnitúránál viszont már figyeljünk oda. Szintén az útviszonyoknak megfelelően kell eldönteni, hogy teleszkópos legyen-e a bicikli vagy sem.

Ami még nagyon fontos, hogy a kerékpár méretét a saját testi adottságainkhoz válasszuk meg. Érdemes kipróbálni vásárlás előtt a biciklit, akkor is, ha különböző mérettáblázatok alapján meghatározzuk, mire van szükségünk.