Tudnivalók a purhab szigetelésről

Tudnivalók a purhab szigetelésrőlA hőszigetelés elkészítése az építkezések, felújítások egyik legfontosabb lépése. Segítségével nem csak házunkat tudjuk megvédeni, hanem a megfelelő hőszigetelés segítségével a fűtési költségeinken is jelentősen faraghatunk. A korábbi népszerű hőszigetelési formák mellett (pl. üveggyapot, hungarocell) mellett egyre jobban elterjed a purhab szigetelés. Lássuk, mit kell tudni erről az egyre népszerűbb szigetelési formáról.

A purhab szigetelés két típusát különböztethetjük meg, a nyílt és a zárt cellás purhab szigetelést. Mindkettőre egyaránt vonatkozik, hogy a szigetelés felszórása után nagyon gyorsan szilárdul. A szilárdulás ideje alatt a purhab szigetelés térfogata jelentősen megnő, kitölti a rendelkezésére álló helyet. Ez a térfogat növekedés jelenti a purhab szigetelés egyik fő előnyét, ugyanis sokkal jobb hőszigetelést lehet biztosítani egy olyan anyaggal, amely a legkisebb hézagokat is kitölti, mint pl. az üveggyapot szigeteléssel, amely nem változtatja a térfogatát, hanem azt a felületet szigeteli, ahova fel tudjuk vinni, be tudjuk juttatni.

A purhab szigetelésnek további nagy előnye, hogy jóval olcsóbban lehet megvalósítani egy purhab szigetelést, mint az egyéb megoldásokat. Ez az összeg, köszönhetően a jobb hőszigetelésnek, hamarabb megtérül, ami egy nagyon fontos feltétele a megfelelő hőszigetelés kiválasztásának, elkésíztésének.