A reszponzív webdesign előnyei

A reszponzív webdesign előnyeiA reszponzív webdesign lényege, hogy a honlap vagy webshop megjelenése igazodik a látogató eszközének képernyőméretéhez, aminek segítségével mindenki a számára optimális elrendezésben használhatja az adott honlapot, tudhatjuk meg a https://www.webaruhazkeszitesarak.hu honlapról.

A megvalósításhoz szükséges technológia már évtizedek óta rendelkezésre állt, azonban a kisebb kijelzővel rendelkező eszközök (okostelefon, tablet) elterjedésével vált szükségessé használata, alkalmazása.

Népszerű megoldások a mobilbarát design esetén, hogy a betűméret változik, a képek mérete változik (ahogy toljuk össze a képet, úgy csökken a mérete), valamint a menü is felhasználóbarátabbá válik.

A reszponzív design előnyei

A megoldások legnagyobb előnye természetesen a megnövekvő mobilos forgalom. Ha weboldalad használható kis képernyőkön, a látogatók is szívesebben használják, valamint a Google is szívesebben jeleníti meg az emberek számára.

Anyagilag is megéri egy reszponzív webshopot működtetni, mint egy külön monitorra tervezett, és egy külön m. mobilos honlapot. A kezdeti elkészítési költségek lehet, hogy a reszponzív webshop esetén magasabbak, azonban az évek során ezt könnyedén vissza lehet hozni a jóval rövidebb karbantartási, tartalommegosztási időknek köszönhetően.

A Google Analytics használatát is jelentősen megkönnyíti az egy, közös honlap használata minden látogató számára, mivel így egy helyen meg lehet találni az összes statisztikát, nem kell külön bajlódni azokkal, akik más fajta eszközöket használnak internetezésre.