Allergiás reakció karikagyűrűre

Allergiás reakció karikagyűrűreGyakran előfordul, hogy az ifjú pár megvásárolja a tökéletes karikagyűrűket, megtörténik az esküvő, és utána egyszer csak elkezd viszketni, kipirosodni a gyűrű alatti bőr. Ez nem egyedi eset, hanem rengeteg emberrel előfordul, ez a kipirosodott, viszkető bőt valamilyen allergia miatt jelenik meg. Ezeket az okokat fogjuk cikkünkben megvizsgálni.

Könnyen lehet, hogy magára a gyűrű egyik összetevőjére allergiás az ember ilyen esetben, tudhatjuk meg a https://www.karikagyurukell.hu webshoptól. Ez azért is kellemetlen, mivel a karikagyűrűt legtöbben éjjel-nappal szeretnék viselni, így a legegyszerűbb megoldás, az allergén anyag eltávolítása, nem biztos, hogy megfelelő a probléma megoldására.

Nikkel allergia

A leggyakoribb gyűrű-összetevő, amire az emberek allergiásak szoktak lenni, az a nikkel. Ezt használják arany és ezüst gyűrűk keményítésére, így gyakran megtalálható az általános karikagyűrűkben. Ha még nem tudod, hogy a nikkelre vagy-e allergiás, akkor ennek megállapítása házilag is történhet, nem kell vele egyből orvoshoz fordulni. Egy magas nikkel tartalmú érmét (pl. 25%) a kezedre ragaszthatsz néhány órára, és ha ott is jelentkezik az allergiás reakció, akkor valószínűleg ez a problémád.

A fém allergiák egyik legrosszabb tulajdonsága, hogy ha egyszer megkapod őket, nem múlnak el, így oda kell figyelni rájuk.

Egyéb allergia

Nem biztos, hogy a nikkel miatt, könnyen lehet, hogy a gyűrű alatt összegyűlt szennyeződés miatt lép fel az allergiás reakció. Ennek a tünetei hasonlók a fém allergiához, azonban másképp kell őket kezelni, meg kell szüntetni ezeket a szennyeződéseket, baktériumokat, és tisztán kell tartani a gyűrű alatti területet.