Mi alapján válasszunk munkás kesztyűt télre?

Mi alapján válasszunk munkás kesztyűt télre?A szabadban dolgozók számára a téli, hidegebb hónapok jelentős nehézségekkel járnak. Ezek közül a nehézségek közül az egyik leggyakoribb a kezek megfelelő védelme a hidegtől és a munkavégzés igénybevételeitől. Cikkünkben azt fogjuk megvizsgálni, hogy mit érdemes figyelembe venni munkás téli kesztyű kiválasztása előtt.

A nedvesség kizárása

A legfontosabb feladat, hogy ne érje nedvesség kezünket télen, mivel miatta nem csak fázni fog kezünk, hanem komolyabb sérüléseket is szenvedhetünk (pl. fagyás). A nedvesség nem csak kintről érheti a kezet, hanem megerőltető munkálatok során izzadtságtól is nedves lehet a kéz. Ez azt jelenti gyakorlatban, hogy olyan kesztyűt célszerű választani, amely nem csak melegen tartja a kezeket, hanem felszívja a nedvességet is.

Megfelelő méret

A hidegben kiemelten fontos, hogy a kesztyű tökéletesen illeszkedjen a kézre. A nagyobb méretű kesztyű alá könnyen be tud menni a víz valamint a levegő is, így nehezebben lehet melegen tartani a kezet ilyen esetekben. Emellett a munkavégzéshez is hátrányos lehet, ha a kesztyű nagyobb, mint a kezünk mérete.

A szél elleni védelem

A szél ellen teljesen más védelemre van szükség, mint a nedvesség ellen. Lehet, hogy általános hidegben jól véd egy kesztyű a hidegtől, de a szél átfúj rajta. Ezt el kell kerülni, mivel így sokkal hidegebbnek érezhetjük az időjárást, mint amire számítottunk.

5 ujj vagy 2 ujj

A két ujjas kesztyűk előnye, hogy melegebben tartják a kezet. Hátrányuk, hogy nehezebb velük munkát végezni. Ennek megfelelően, aki olyan tevékenységhez keres kesztyűt, amihez a 2 ujjas kesztyű megfelelő, jobban járhat, ha azt választja a kedvezőbb melegen tartás miatt.